MANİSA'DA SONDAKİKA. COM  MANİSAHABERLERİ  MANİSAHABER MANİSAGÜNDEM MANİSAGÜNDEMİ MANİSA AJANS HABERLERİ  MANİSA KAZA HABERLERİ MANİSADA DEPREM MANİSASPOR  Manisa'da cinayet  Manisa'da taciz Manisa'da tecavüz  Manisa'da Trafik kazası   Manisa'da intihar  Manisa'da silahlı kavga

Türk İş Sendikası Manisa İl Temsilciliği, İstihdam Paketiyle basın açıklaması yaptı. Türk İş Sendikası Manisa Temsilcisi Ercan Dereli, “Geçen hafta TBMM Bütçe Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. “İstihdam Paketi” adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 […]

27 Ekim 2020 - 11:33 'de eklendi ve 1253 kez görüntülendi.

Salgın koşullarının fırsata dönüştürülmek istendiğini kaydeden Dereli, “Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır Yapamayacaksınız yaptırmayacağız! Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz, İstihdam artıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkum edilemez! İşçiler zorla ücretsiz izne çıkartılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz! Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz! İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilmez! TBMM’deki söz konusu düzenleme “ işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme ” düzenlemesidir! Bugün rüzgar eken fırtına biçecektir! İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele mücadele mücadele. Yaşasın Türk-İş yaşasın ekmek barış özgürlük mücadelemiz!” diye konuştu. Türk İş Sendikası Manisa İl Temsilciliği, İstihdam Paketiyle basın açıklaması yaptı. Türk İş Sendikası Manisa Temsilcisi Ercan Dereli, “Geçen hafta TBMM Bütçe Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. “İstihdam Paketi” adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere “istihdam kolaylığı sağlayacağı” iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın altüst olmasına neden olacaktır. Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir” dedi.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ